Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Termeni și condiții
Termeni si conditii

TERMENI DE UTILIZARE

 

Termeni si Definitii

BESTMAG - este marca inregistrata a Room 12 Management SRL, persoana juridica romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/11587/2013, cod unic de inregistrare fiscala 32259721

Vanzator – ROOM 12 MANAGEMENT SRL, persoana juridica romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/11587/2013, cod unic de inregistrare fiscala 32259721

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Room 12 Management SRL (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Room 12 Management SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.


Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste. cu Bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.bestmag.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

 

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusiv  Bunurile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut

 •  toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 •  continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 •  orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
  •    informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
  •    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
  •    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitionezela momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.   

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre BESTMAG Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Accesarea, vizitarea şi comandarea produselor de pe de pe acest site implică acceptarea termenilor şi condiţiilor prezentate în cele ce urmeaza. Atragem totodata atentia ca orice comanda plasata si acceptata de Vanzator implica o obligatie de plata.

 

Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor inainte de a face o comanda întrucat acest fapt implică acceptul dumneavoastră în ceea ce priveşte condiţiile mai jos menţionate. Vanzatorul are dreptul de a face modificari ale acestor termeni si conditii, fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si conditii puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

 

Acceptarea termenilor si conditiilor reprezinta un contract incheiat intre BESTMAG in calitatea de Vanzator si persoana fizica sau juridica avand sediul si datele de identificare inscrise corect si pe propria raspundere in formularul de comanda online, denumita in cele ce urmeaza Cumparator.

 

Obiectul acestui contract consta in livrarea produselor comandate online de catre Cumparator, in limita termenilor si conditiilor prevazute in acest contract.

 

Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in LEI. Preturile includ TVA (19%). Produsele si serviciile oferite de BESTMAG sunt disponibile exclusiv pe teritoriul Romaniei.

 

Programul de relatii cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 09.00 si 18.00, cu exceptia sarbatorilor legale si a altor evenimente anuntate prin intermediul site-ului.

 

Recomandarea de varsta

ROOM 12 MANAGEMENT SRL afiseaza pe acest website recomandarea de varsta pentru fiecare produs in parte, in masura furnizarii de catre producatori a acestor informatii. Vanzatorul recomanda respectarea varstei recomandata de catre producator, care este inscrisa si pe ambalajul produsului. In cazul folosirii produselor de catre copiii care nu au implinit varsta respectiva, cumparatorul produselor se va asigura ca produsele sunt folosite sub supravegherea unui adult pana la implinirea varstei recomandate de producator.

 

Calitate si conformitate

Produsele comercializate de ROOM 12 MANAGEMENT SRL, respecta criteriile de calitate si conformitate, prevazute de H.G. nr. 74/2011, privind siguranta jucariilor cu modificarile si completarile la zi.

 

Garantia produselor

Produsele achizitionate de pe site-ul www.bestmag.ro sunt in stare perfecta de functionare.

 

Garantia de conformitate asigura raspunderea Vanzatorului, pentru situatiile in care, la livrare, produsele nu corespund specificatiilor tehnice, documentelor ce insotesc produsul, destinatiei/scopului solicitat sau pentru care se utilizeaza in mod normal.

 

Răspunderea Vanzatorului privind garanţia legală de conformitate,este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de maxim 2 ani, calculat de la livrarea produsului. Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul se reduce la această durată.

 

In cazul jucariilor, avand in vedere ca acestea sunt utilizate de copii, durata medie de utilizare a acestora este de 6 luni, prin urmare termenul de garantie pentru aceste produse este de 6 luni de la data achizitiei, exceptie facand jucariile de exterior ( trotinete, triciclete, biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri) acestea avand o perioada de garantie cuprinsa intre 1 an (reprezentand durata medie de utilizare - pentru skateboard-uri, patine cu rotile, triciclete si trotinete cu roti din plastic) si 2 ani (reprezentand durata medie de utilizare - pentru biciclete, trotinete, triciclete patine cu rotile skateboarduri , cu rotile din cauciuc si cadru metalic).

 

Garantia pentru conformitate este acordata doar in conditiile respectarii indicatiilor privind transportul, manipularea, depozitarea, instalarea si utilizarea produsului. Pe parcursul termenului de garantie Vanzatorul se obliga sa inlature lipsa de conformitate – stabilita conform legii, in termen de cel mult 15 zile de la data aducerii la cunostinta de catre Cumparator a starii de neconformitate.

 

In cadrul termenului de garantie de conformitate Vanzatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului in masura in care nu este posibila repararea sau inlocuirea, conform art.11 din Legea nr. 449/2003.

 

Conditii de acordare a garantiei:

Garantia de conformitate se acorda pe o perioada de maximum 2 ani sau pe perioada medie de utilizare a produsului conform celor indicate mai sus, calculata de la data livrarii produsului.

 

In cazul invocarii a lipsei de conformitate in cadrul termenului de garantie, Cumparatorul este obligat sa contactateze Vanzatorul la unul din numerele de contact afisate pe site si sa comunice numarul si data facturii de achizitie sau dovada achitarii contravalorii produsului. Produsul reclamat va contine toate elementele necesare identificarii, inscrise pe eticheta sau marcate pe produs.

 

Vanzatorul va intocmi un proces verbal care sa constate lipsa de conformitate, dupa caz-dovada conform art. 18 din L449/2003, data prezentarii, prezentarea documentelor indicate, starea produsului, punctul de vedere cu privire la intrunirea conditiilor de acordare a garantiei de conformitate, proces verbal ce va fi folosit in vederea analizarii indeplinirii conditiilor pentru acordarea garantiei, a masurii reparatorii propuse si a termenului de reparare.

 

Cumparatorului i-a fost aprobata functionarea corespunzatoare a produsului si i s-a explicat modul de utilizare. Cumparatorul a verificat existenta manualului de utilizare in limba romana si a luat la cunostinta de integritatea produsului, a ambalajului si a pieselor componente la momentul livrarii acestuia.

 

Lipsa conformitatii trebuie reclamata in cel mult 2 luni de la constatare. Dupa trecerea unui termen de 6 luni de la livrare cumparatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca lipsa conformitatii exista la livrare. Exceptie face lipsa de conformitate aparuta in 6 luni de la livrare incompatibila cu prezumtia existentei la data livrarii.

 

DREPTUL LA GARANTIE SE PIERDE DIN URMATOARELE MOTIVE:

 

 • Neprezentarea, in momentul invocarii neconformitatii, a facturii originale/bonului fiscal insotita de certificatul de garantie (unde este cazul) cu toate rubricile completate;
 • Nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de transport, utilizare, intretinere, instalare - precizate in manualul de utilizare;
 • Schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, caderea, expunerea la intemperii, manipularea defectuoasa;
 • Incredintarea produsului pentru a fi reparat altor persoane decat cele autorizate;
 • Prezentarea produsului murdar (prezentand resturi/urme de alimente, de noroi, etc.) sau incomplete;
 • Garantia pentru conformitate nu se acorda pentru consumabile (articole si accesorii pentru petrecere, elemente consumabile ale seturilor de creatie si altor articole, costume si accesorii petrecere, mingii, puzzle-uri, boardgames-urie si altele, dupa caz), defectiuni sau deteriorari ale produsului datorate accidentelor, folosirii necorespunzatoare, folosirii neglijente, suprasolicitarii, uzurii normale;
 • Garantia se aplica produselor ce au fost utilizate in mod corect si sunt in stare buna. Garantia nu acopera daunele aparute la produs in urma utilizarii excesive sau neglijente.

 

Garantia nu se acorda in urmatoarele situatii:

 

 • Produsul a fost modificat;
 • Produsul nu este returnat complet;
 • Produsul nu este insotit de certificatul de garantie, dovada achizitiei;
 • Defectul apare ca urmare a folosirii incorecte;
 • Defectul apare ca urmare a asamblarii incorecte;
 • Au fost efectuate reparatii de catre alte persoane;
 • Defectul a survenit in urma unui accident rutier;
 • Numarul de serie a fost modificat sau sters;
 • In cazul uzurii normale;
 • Defecte cauzate de supraincarcare;
 • Defecte cauzate de plierea incorecta;
 • Zgarieturile constituie deteriorari normale si nu reprezinta motive pentru reclamatie;
 • Din cauza expunerii indelungate la soare, transpiratiei, stergerilor si spalarilor dese, materialul se poate decolora iar aceasta nu reprezinta motiv pentru reclamatie;
 • Termenul de garantie este valabil de la data livrarii produsului si se prelungeste cu timpul scurs de la data la care Cumparatorul a reclamat defectarea produsului pana la data repunerii acestuia in functiune.

 

Declinarea responsabilitatii

BESTMAG nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc., in situatia interventiei neautorizate a unei terte parti asupra site-ului Vanzatorului. Din cauza volumului mare de informatii si a conditiilor impuse de catre producatori, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila. Va rugam verificati cu atentie caracteristicile si disponibilitatea produselor inaintea plasarii unei comenzi astfel incat sa va asigurati ca acestea sunt cele actuale.

 

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele car acteristici ale acestuia au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, BESTMAG isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta cumparatorul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

 

Imaginile produselor sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod din cauza modificarii caracteristicilor, rezolutiei monitorului, fara o notificare prealabila de catre producatori.

 

Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi in cazul in care Vanzatorul si-a indeplinit obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea defectuoasa/necorespunzatoare a produselor dupa livrare, inclusiv pentru pierderea produselor.

 

Comanda

Orice persoană fizica sau juridica interesată poate plasa o comandă, completând formularul de comandă din secțiunea specială în acest sens..

 

Înregistrarea fiecărei persoane se va face utilizând date concrete, corecte și valide, completând toate câmpurile solicitate. În situația în care adresa de facturare este diferită de cea de livrare, acest lucru se va menționa expres, eventualele obiectiuni nefiind opozabile Vanzatorului.

 

Magazinul nostru virtual folosește un coș de cumpărături. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

 

Cumparatoruleste rugat sa verifice cu atentie sporita produsele si cantitatile afisate in cos, acestea reprezentand comanda finala. Dupa verificare, Cumparatorul trebuie sa apese pe butonul "CUMPAR".

 

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

 

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte si accepta ca Vanzatorul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil agreat de acesta, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

 

În urma plasării comenzii online, se va trimite un e-mail de confirmare a acesteia pe adresa de e-mail indicată de Cumparator.

 

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile trimisa acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poate pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 

- Cumparatorul inregistreaza deja debite scadente in contabilitatea Vanzatorului;

- Cumparatorul a mai plasat Comenzi pe care nu le-a receptionat ulterior;

- Datele furnizate de Cumparator pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

- Exista suspiciuni rezonabile ca se incearca fraudarea Vanzatorului si/sau savarsirea unei posibile infractiuni de natura sa prejudicieze activitatea Vanzatorului.

 

Modalitati de plata

 • In numerar, la livrare – cea mai des folosita metoda de plata. Plata se va efectua direct curierului, care va emite o chitanta;
 • Transfer bancar – dupa primirea comenzii veti primi numarul de cont pentru a putea efecuta plata in avans. Cumparatorul va primi chitanta/factura in momentul livrarii produsului
 • Card de credit/debit – Aceasta metoda de plata este complet securizata. In momentul platii pentru asigurarea protectiei tranzactiilor, transmiterea datelor dumneavoastra confidentiale se face direct prin intermediul procesatorului de plati. Daca tranzactia este autorizata, plata este facuta imediat si produsele achizitionate vor fi livrate in termen de 48 ore lucratoare, daca sunt in stoc. Pentru plata cu cardul nu este perceput niciun comision

 

Livrarea produselor

Termenul de livrare a produselor este de maximum 48 ore, calculat de la momentul confirmarii comenzii. Exceptie fac perioadele cu un volum foarte mare de comenzi, unde termenul de livrare va suferi modificari (de exemplu de Craciun). O comanda inregistrata vineri dimineata se va livra incepand cu urmatoarea saptamana. În condiții speciale, din motive obiective, Vanzatorul își rezervă dreptul de a prelungi timpul de livrare, fără a i se putea imputa nicio culpă în acest sens.

 

Comanda va fi livrata catre Cumparator in sistem de curierat door-to-door prin intermediul unei firme de curierat cu care Vanzatorul are contract de colaborare în acest sens.

 

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

 

Costul perceput pentru transport este de 20 RON, cu exceptia comenzilor ce depasesc valoarea de 1.000 RON, caz in care transportul va fi gratuit. Pentru localitatile unde firma de curierat nu are acoperire gratuita se percepe 1 leu/kilometru pe kilometrii suplimentari.

 

Prețul produselor afișat pe site este in Lei și include T.V.A. Cumparatorul nu va achita, în afară de pretul afisat pe site niciun alt cost suplimentar cu exceptia costurilor de livrare mentionate mai sus.

 

Orice modificări de preț, reduceri sau promoții vor fi menționate explicit pe site, la produsele cărora li se aplică si vor fi valabile doar pentru acele produse.

 

În cazul în care plata produselor se face prin transfer bancar, livrarea se va face în maximum 48 ore de la confirmarea plății, respectiv de la debitarea contului Vanzatorului cu valoarea produsului la care se adauga valoarea transportului.

 

Bunurile livrate de Vanzator sunt conforme cu specificatiile de pe site, la momentul in care acestea au fost achizitionate.

 

Colete neridicate si returnate

Cumparatorul nu este exonerat de obligatia de plata a facturii in cazul in care produsele trimise nu sunt ridicate in termen de 5 zile de la Vanzator. Expedierea tur-retur va fi evidentiata si adaugata la totalul facturii emise pentru comanda returnata. In acest caz, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere plata integrala a facturii cat si a cheltuielilor de curier tur-retur.

 

Returnarea Produselor

Va rugam sa realizati o solicitare scrisa prin completarea Formularului de Retur.

 

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

 

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin. (3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de catre Cumparator.

 

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

 

Returnarea produsului catre BESTMAG trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasa de cumparator, exceptie Posta Romana, conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6, litera i.

 

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la receptia produsului returnat.

 

Odata cu lansarea comenzii produsului clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si ia la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin. (1) lit h).

 

Daca produsul livrat catre Cumparator este neconform, prezinta defecte sau este deteriorat contravaloarea transportului este suportata integral de catre BESTMAG.

 

Daca produsul este returnat de Cumparator este zgariat, lovit, spart, prezinta urme de interventii neautorizate, se afla intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou, ne rezervam dreptul de a reexpedia produsul clientului, pe cheltuiala acestuia si de a refuza returul acelui produs. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse de pe www.bestmag.ro folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014.

 

Produsul poate fi returnat numai daca este in aceleasi conditii in care a fost primit, nu este deteriorat si nu prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri. Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid (exceptie Posta Romana). In cazul returului prin curier al unui produs aflat in perioada legala de returnare de 14 zile, costurile de transport sunt suportate de catre Cumparator.

 

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

 

Costurile de returnare pot sa difere fata de taxa achitata initial, in functie de curierul ales de catre Cumparator.

 

Adresa Returnare Produse:

 

ROOM 12 MANAGEMENT SRL, persoana juridica romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4

Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

Litigii

Solutionarea eventualelor litigii se va face pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu se poate realiza, solutionarea revine instantelor de judecata competente din Bucuresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

Cumparatorul isi asuma in totalitate raspunderea prin acordul cu acesti Termeni si Conditii. Partile pot invoca si pot proba forta majora in conditiile legii, exonerand astfel partile de obligatii - cu exceptia obligation de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei - pe intreaga durata a fortei majore.

 

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

Fololsirea Cookie-Urilor

Te rog sa parcurgi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

Fraudari

Orice incercare de a accesa datele personale ale unui utilizator al site-ului, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, este considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.bestmag.ro si va face obiectul unei plangeri penale la organele de politie, impotriva persoanelor care se fac vinovate de aceste fapte.

 

Pentru informatii suplimentare despre solutionarea online a litigiilor puteti accesa: 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO

Politica de utilizare Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si la tehnologiile similare folosite, dupa caz, in website-urile si aplicatiile operate de Room 12 Management SRL cu sediul social in Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4, sub marca BESTMAG .

Aceasta politica se completeaza cu politica site-ului bestmag.ro cu privire la protectia datelor personale in general pe care o puteti gasi aici si cu Termenii si Conditiile site-ului pe care va recomandam sa le cititi, acestea incluzand informatii suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul pentru protectia datelor personale, toate scopurile prelucrarilor de date, drepturile dumneavoastra, precum si exceptiile si limitele acestora, etc.

Protectia corespunzatoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru noi. Dorinta noastra este sa fim cat mai clari si transparenti cu privire la abordarea noastra in materie. Pentru orice intrebare, va rugam sa ne contactati la contact@bestmag.ro.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server BESTMAG sau catre un server al unei terte parti.

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila, in principal, recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii adaptate utilizatorilor, ex: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:

-   cookie-uri strict necesare pentru functionarea site-ului

-   cookie-uri de analiza

-   cookie-uri pentru publicitate

 

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esentiale pentru buna functionare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastra la accesarea site-ului sau in urma actiunilor efectuate in site, dupa caz. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a bloca cookie-urile, insa in acest caz anumite sectiuni ale site-ului nu vor functiona corect.

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in multe cazuri, nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Exista insa situatii cand datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experienta adaptata preferintelor sale. Astfel de date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Ce sunt tehnologiile similare?

Exista alte tehnologii care pot fi utilizate in aceleasi scopuri precum cookie-urile.

Site-ul bestmag.ro utilizeaza ca tehnologie similara Local Storage care permite stocarea de informatie pe terminal (calculator, telefon mobil, etc).

Blocarea Cookie-urilor

Cele mai multe browsere sunt setate implicit sa accepte cookie-uri, dar aveti posibilitatea sa modificati setarile pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor va poate impiedica sa:

    -  va autentificati in contul dumneavoastra

    -  cumparati online

 

In cazul in care esti de acord cu aceste limitari si doresti sa blochezi cookie-urile, urmeaza instructiunile de mai jos.

Alege browser-ul tau din lista de mai jos pentru a afisa instructiunile pe care trebuie sa le parcurgeti dupa deschiderea browser-ului.

Microsoft Internet Explorer 9 (sistem de operare Windows 7)

 -  fa click pe pictograma Setari(dreapta sus)

 -  fa click pe Optiuni Internet

 -  click pe Confidentialitate si apoi alege optiunile

 -  click pe Aplicare si apoi pe OK pentru salvarea preferintelor

Google Chrome

 -  fa click pe pictograma cheie si selecteaza Optiuni din lista

 -  click pe tabul „Setari avansate”

 -  fa click pe Setari privind continutul din sectiunea Confidentialitate.

 -  alege setarile pe care le doresti

 -  click pe X pentru a inchide

Safari

 -  alege Preferinte

 -  fa click pe panoul de confidentialitate

 -  alege setarile pe care le doresti

 -  click pe X pentru a inchide

 

Mozilla Firefox

 -  selecteaza Instrumente din bara principala, apoi Optiuni

 -  click pe tabul Confidentialitate

 -  alege setarile pe care le doresti

 -  click pe OK pentru a inchide

Setarile de mai sus sunt specifice fiecarui browser si compania noastra nu este responsabila pentru modul de functionare al acestora.

Administrarea preferintelor cu privire la plasarea de cookie-uri

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor si/sau a tehnologiilor similare pe terminal in mod implicit. Acestea sunt stocate pe perioade descrise in tabelul de la Sectiunea 12 de mai jos. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale website-ului.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare reprezinta un punct central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau parti ale site-urilor imposibil de folosit.

Dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi, cu respectarea legislatiei, publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs., evidentiate prin comportamentul de navigare.


Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 -   Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

 -   Oferte adaptate intereselor utilizatorilor

 -   Retinerea parolelor

 -   Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

 -   Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

-   Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator.

-   Masurarea, optimizarea si adaptarea caracteristicilor de analiza – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile deruleaza aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-si imbunatati serviciile in beneficiul utilizatorilor.

 1. Securitate si aspecte legate de confidentialitate

In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

-   Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastra al securitatii utilizarii cookie-urilor.

-   Daca sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta, daca doriti, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.

-   Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.

 1. Linkuri si informatii suplimentare utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookie Guide


All About Cookies


http://www.youronlinechoices.com/ro/

Politica de confidentialitate
Politica de confidentialitate

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

 

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental BESTMAG, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

 

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

BESTMAG este denumirea comerciala al Room 12 Management SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/11587/2013, cod unic de inregistrare fiscala 32259721 (in continuare "BESTMAG"). In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs. cu caracter personal.

 

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam sa contactati Responsabilul BESTMAG cu protectia datelor la adresa de e-mail: contact@bestmag.ro sau prin posta sau curier la adresa: Bucuresti, str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4– cu mentiunea: in atentia Responsabilului BESTMAG cu protectia datelor.

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

 

In general, colectam datele dvs cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs astfel:

 

 • Cand va creati un cont BESTMAG, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;
 • In cadrul paginii dvs personale (Contul meu) din platforma BESTMAG aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, numar telefon mobil, numar telefon fix, data nasterii, nivelul educatiei, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;
 • Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.

 

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web sau a folosirii aplicatiei smartphone, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web si in aplicatia smartphone putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au Implinit varsta de 16 ani.

 

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

 

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

 

 1. Pentru prestarea serviciilor BESTMAG in beneficiul dvs

 

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

 

 • Crearea si administrarea contului in cadrul platformei BESTMAG;
 • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
 • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
 • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
 • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
 • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile BESTMAG.

 

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre BESTMAG si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

 1. Pentru Imbunatatirea serviciilor noastre

 

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

 

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.

 

 1. Pentru marketing

 

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie , si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs, si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs si nu va  afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

 

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

 

 • Modificarea setarilor din contul de client in sectiunea "Preferinte”.
 • Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;
 • sau prin contactarea BESTMAG folosind detaliile de contact descrise mai sus.

 

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

 

 1. Pentru apararea intereselor noastre legitime

 

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:

 

 • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei BESTMAG fata de atacuri cibernetice:
 • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
 • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.

 

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal

 

Ca regula generala, vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma BESTMAG. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 

Cui transmitem datele dvs cu caracter personal

 

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:

 

 • furnizorilor de servicii de curierat;
 • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
 • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
 • furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
 • societatilor de asigurare;
 • furnizorilor de servicii IT;
 • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

 

In cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

 

Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

 

In prezent, stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

 

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

 

Ne puteti contacta oricand, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele dvs, precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

 

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

 

Transmisia datelor dvs cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

 

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin internet, In general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Ce drepturi aveti

 

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele Bestmag si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

 

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea informatiilor prezentate mai jos.

 

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.

 

Identitate

 

Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului BESTMAG. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

 

Drepturile tertelor parti

 

Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

 

Drepturi vizate   

 

 • Accesul

 

 Puteti sa ne cereti:   

 • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
 • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
 • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

 

 • Rectificarea

 

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

 

Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

 

 • Stergerea datelor

 

Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal in urmatoarele cazuri: 

 

 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
 • v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
 • dati curs unui drept legal de a va opune;
 • acestea au fost prelucrate ilegal;
 • ne revine o obligatie legala in acest sens.

 

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:  

 

 • pentru respectarea unei obligatii legale;
 • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

 Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare

 

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul BESTMAG si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la BESTMAG, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar BESTMAG va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului BESTMAG, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

 

 • Restrictionarea prelucrarii datelor

 

 Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:   

 

 • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
 • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
 • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau
 • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

 

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in urmatoarele cazuri: 

 

 • avem consimtamantul dumneavoastra;
 • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
 • pentru a proteja drepturile BESTMAG sau ale altei persoane fizice sau juridice.

 

Portabilitatea datelor   

 

Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:   

 

 • prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs;
 • prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

 • Opozitia

 

Va puteti opunei in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

 

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

 

 • Plangere

 

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

 

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

 

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

 

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

 

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.  

 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul BESTMAG cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

 

¬    prin e-mail la adresa: contact@bestmag.ro;

¬    prin posta sau curier la adresa: str. Baltita nr. 9, Bloc B35, Scara 2, Etaj 1, Apartament 24, sector 4, cu mentiunea: in atentia Responsabilului BESTMAG cu protectia datelor.